Vos-das-eekhoorn

Uitleg dieren

Onze speeltuin bevindt zich op camping d'n Mastendol, midden in de bossen. Omdat de camping-straatjes/veldjes allemaal vogel- of bomennamen hebben en ook de horeca met de naam d'n Appel in het natuurthema zitten, hebben we hier met het bedenken van de speeltuin rekening mee gehouden. Natuurlijke materialen, tussen de bomen en bosdieren, dat waren onze eerste vereisten. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in d'n Boom, met onze 3 vrienden als uitgangspunt: Victor de Vos, Dora Das en Evert de Eekhoorn.

Victor, Dora en Evert

Onze 3 bosdieren hebben elk hun eigen leefgebied. Zo leeft een das veelal onder de grond, een vos met name op de grond en een eekhoorn vertoeft vaak in de bomen. Deze 3 elementen zijn allen terug te vinden in de speeltuin.

Victor de Vos
Vossen zijn nieuwsgierig en daarom vind je struinpaadjes waar de kinderen op ontdekkingstocht kunnen gaan. Verder is er een uitnodigende en uitdagende beekloop met dammetjes en stapstenen. In de zandvlakte is er een waterpomp met speelelementen, zodat ook daar heerlijk gespeeld kan worden.

Dora Das
Er is een ondergronds gangenstelsel, waar de kinderen heerlijk in kunnen kruipen. Ze ervaren hier hoe de das onder de grond leeft.

Evert de Eekhoorn
In het meest boomrijke deel van de speeltuin zijn 4 uitdagende boomhutten. Deze hutten zijn onderling met elkaar verbonden door middel van touwladders en bruggen. De kinderen kunnen dus net als een eekhoorn van boom naar boom verplaatsen.Terug
Sitemap  |  © Dín Boom  |  Realisatie: Holiday Media